S Čim Se Ukvarjajo Digitalne Agencije?

Ključne informacije:

 • Digitalne agencije skrbijo za izvrševanje oglaševalskih dejavnosti zunaj vašega podjetja
 • Omogočajo dostop do sodobnih tehnik digitalnega trženja
 • Glavna prednost dobre digitalne agencije pa je seveda boljše in cenejše opravljeno delo

Digitalne agencije se ukvarjajo z zunanjim izvajanjem vaših prizadevanj za digitalno trženje in s povečanjem prodaje preko spletnih kanalov.

Digitalne agencije se ukvarjajo spletnim oglaševanjem, spletno optimizacijo, ustvarjanjem vsebin in povečevanjem prodaje.

Janoš Mohar

Solastnik Apollo Digital, uspešnega podjetja za digitalni marketing in spletno optimizacijo, ki sodeluje z naročniki iz Slovenije in Evrope za doseganje visokih prodajnih ciljev.

V agenciji Apollo Digital poskrbimo za dvig prodaje in rast vašega posla preko digitalnih kanalov. To storimo s pomočjo optimizacije vaše spletne strani in kreativnimi prijemi digitalnega marketinga.

Svoje trženje lahko izvajate sami ali pa ga oddate zunanjim izvajalcem in najamete digitalno agencijo. Nekatera podjetja pa se odločijo tudi za kombinacijo obojega. Preden se odločite, katero pot izbrati, je najprej treba odgovoriti na naslednja vprašanja. Tako boste bolje razumeli, kaj je digitalna agencija in kaj lahko naredi za vas in vaš posel.

Kaj So Digitalne Agencije?

Digitalna agencija je podjetje, ki ga najamete za zunanje izvajanje vaših prizadevanj za digitalno trženje, namesto da bi to opravljali znotraj podjetja. Vašemu podjetju lahko zagotovijo različne digitalne rešitve za promocijo vašega izdelka ali storitve na spletu in vam pomagajo doseči vaše cilje. Določene agencije pa se ukvarjajo tudi z rastjo posla samega – glede na vaše cilje za prihodnost.

Običajno imajo takšne agencije več različnih strank in sodelujejo z vsakim podjetjem individualno. Le tako lahko razumejo njihove poslovne cilje, hkrati pa zagotavljajo priporočila in storitve, prilagojene posameznim potrebam.

Kaj Ponujajo Digitalne Agencije?

Digitalne agencije imajo ekipo strokovnjakov, ki so specializirani za sodobne tehnike digitalnega trženja. Tako namesto tradicionalnega trženja, kot so časopisni oglasi in panoji, zagotavljajo storitve, usmerjene v uporabo tehnologije, tako da se lahko neposredno povežete in komunicirate s svojo ciljno publiko po vsem svetu.

Tukaj je nekaj storitev, ki jih lahko ponudi digitalna agencija:

 1.  Osnovanje strategije oglaševanja in rasti
 2. Storitve oglaševanja (klasični in digitalni marketing)
 3. Oblikovanje spletne strani in oglaševalskega materiala
 4. Razvoj spletne strani in integracija orodij za spremljanje prometa in prodaje
Treba je omeniti, da nekatere digitalne agencije ponujajo tako imenovano »digitalno trženje s polno storitvijo«, kar pomeni, da se osredotočajo na spletno prisotnost celotnega podjetja. Medtem ko so druge digitalne agencije morda specializirane za nekaj zelo specifičnih trženjskih storitev, kot je SEO ali razvoj spletnih strani. Oglejte si vse storitve, ki jih ponuja digitalna agencija, da se prepričate, ali so v skladu s tem, kar imate v mislih za svoje podjetje. Ena izmed takšnih agencij je tudi Apollo Digital, kjer opravljamo digitalno trženje kot polno storitev – usmerjeno v rast podjetja.

Digitalne agencije

Kako Prepoznati Pravo Digitalno Agencijo Za Vas?

Dobra digitalna agencija sodeluje z vami skozi celoten proces in velja bolj za partnerja kot za izvajalca. Poleg dobre kemije mora dobro partnerstvo z digitalno agencijo temeljiti tudi na trdnih temeljih medsebojnega razumevanja. Tukaj je nekaj lastnosti, ki omogočajo uspešno partnerstvo z digitalno agencijo:

 1. Odprta komunikacija in sodelovanje – Svoje podjetje poznate bolje kot kdorkoli drug, zato je pomembno, da vaša digitalna agencija sodeluje skozi celoten proces. Kot strokovnjakom za digitalno trženje bi vam morala agencija pomagati odkriti vaše KPI-je in biti iskrena z njihovimi priporočili že od prvega dne.
 2. Zaupanje – Ali se lahko zanesete na svojega agencijskega partnerja, da bo obdržal skrivnosti v zvezi z izdelkom in upošteval roke?
 3. Prilagodljivost – Naj vam agencija pomaga raziskati nove zamisli, ki se jih sami ne bi lotili. Na drugi strani pa bo dobra agencija poskrbela, da bo vaš glas še vedno slišan.
 4. Reševanje zapletov – Agencija je tam, da vam pomaga doseči vaše cilje, vendar tega ne more storiti, če niste jasni s pričakovanji. Posredujte povratne informacije, komentarje in predloge zgodaj in pogosto.
 5. Kakovosten čas – Pomembno je, da se redno srečujete, da zagotovite, da so vsi na isti strani in da rezultati presegajo pričakovanja.
Glavna prednost dobre digitalne agencije pa je seveda boljše in cenejše opravljeno delo. Več o prednostih si lahko preberete tukaj.

Več Prispevkov Apollo Digital:

SEO je kratica za optimizacijo strani za spletne iskalnike. Dobra SEO strategija se pozna na večjem obisku spletne strani in boljši prodaji.

Odkrijte glavne razloge, zakaj je trženje dobro za vaše podjetje! Preberite naš članek in se seznanite s šestimi ključnimi prednostmi trženja za vaš uspeh.

Želite razumeti oglaševanje? V vodniku predstavimo vrste, tehnike, strategije in drugo, kar vam bo pomagalo pri ustvarjanju učinkovitih kampanj.

Želite izvedeti več o marketingu? Članek pokriva bistvene osnove ključnih besed, razumevanje ciljne skupine, etične vidike in trende.

sl_SISI
Scroll to Top